top of page

Första eventet blev en riktig folkfest!

Uppdaterat: 16 apr. 2019


Stort tack till familjen Godås som ansvarade för chokladhjulssnurrandet i 2 timmar.

Chockladhjulet snurrade nonstop i två timmar framför en hög glada och förväntansfulla barn.


Ca 20 meter därifrån snickrades det fågelholkar för glatta livet, den sista spiken bankades i 30 minuter innan eventet var slut. Från festen gick sedan 40 barn hem och var en fågelholk rikare.


XL Bygg var en av våra sponsorer som bidrog till att vi fick en sån lyckad dag som vi fick.

Tack vare Olle Matsson fanns det 40 st set fågelholkar som spikades ihop av glada barn med hjälp av Olles vägledning.

I den andra delen av fotbollsplanen stod två brandbilar, en ambulans och en polisbil uppställda. Nyfikna barn och vuxna cirkulerade mellan blåljusen, provsatt fordonen och pratade med räddningspersonalen som informerade om sin verksamhet.


Brandbilarna kom lite senare till festen pga av att dom fick en utryckning. Men väl på plats märkes det att dom var mycket efterlängtade. Innan brandmännen hunnit stiga ur bilen stod det en lång kö med förväntansfulla barn och vuxna, redo att undersöka brandbilen. Stort tack till David Sallum med kollega, brandman och hemlingbybo, som bidrog till att vi fick två brandbilar på plats.


Stort tack till Sara på ambulansen för hennes engagemang som på sin lediga dag tog med en ambulans och sina två barn. Även en stort tack till polisen som kom till oss och bidrog till att samlingen av blåljus blev komplett.

En bit därifrån stod grillar uppställda med perfekt glöd. Det grillades både korv, hamburgare och fläskkotletter. Runt grillarna stod glada Hemlingbybor och konverserade med sina bygrannar, förhoppningsvis skapades också en eller två nya bekantskaper.


Och runt hela denna härliga folkfest var en tipsrunda uppsatt runt fotbollsplanen med frågor både till vuxna och barn. Fina priser delades ut i slutet av dagen i form av presentkort på FB Biltvätt, Kaffe, Godis och leksaker.



Tuppen har värpt! Och på två sekunder var alla barnen i hästhagen, letandes efter godis.

Hela kalaset avslutades med att hela högen med barn sprang in i hästhagen och letade godsaker.


Stort tack till Pär Laurin som hjälpe oss ta fram dessa fina och informativa lappar som vi sedan kunde dela ut i varje postlåda i Hemlingby.

Sist men inte minst vill jag (vid pennan Carolina Berggren) tacka mina eminenta medlemmar i styrelsen, Anette Axelsson, Stina Rosvall och Jörgen Lundborg. Det är ett driv och engagemang av sällan skådat slag som har gjort det till en fröjd att starta Hemlingby Byförening och det första eventet. Vill också rikta ett stort tack till Per Berggren som stod för "snacket" i mikrofonen.

Från vänster: Per Berggren, Anette Axelsson, Carolina Berggren, Stina Rosvall


Sist men inte minst vill vi rikta ett stort tack till FB Tvätt som sponsrade med finfina priser till tipsrundan. Kultur och fritid på Gävle Kommun som bistod med att vi hade både sittplatser och grillar på plats. Samt Jobmeal som sponsrade med kaffemuggar.



Har du en idé vad vi ska göra på nästa event? Tveka inte att kontakta oss i styrelsen!

132 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page