top of page

Årsresumé Hemlingby Byförening år 2019

December 2018

Tre energiska tjejer, alla boendes i Hemlingby, träffas på en fika på Wayne´s Coffee för att prata om hur vi i Hemlingby kan få bättre gemenskap och lära känna varandra bättre.


Januari – mars 2019

Febril aktivitet pågår för att kolla upp hur man startar en ideell förening och allt som hör det till.


11 mars 2019

Det konstituerade årsmötet för Hemlingby Byförening hålls och föreningen är därmed skapad. Stadgarna godkänns och styrelsen består av:

Anette Axelsson - Ordförande

Stina Rosvall – Sekreterare

Carolina Berggren – Kassör

Jörgen Lundborg – Valberedare


Äntligen kunde vi köra igång! På samma möte spånades det hej vilt om vilka aktiviteter vi som förening vill och kan hålla i framöver.


21 mars 2019

Föreningen blir registrerad som ideell förening hos Skatteverket.

Våren 2019 Energinivån är på topp hos samtliga medlemmar i styrelsen. Hemsida ordnas, bankkonton, Swish och bankgiro likaså. Vi planerar för vårt första arrangemang; en familjedag på fotbollsplan på Trätåkern. Gävle kommun, ambulans, polis och brandkår kontaktas. Sponsorer söks med ljus och lykta, än så länge finns inga intäkter i föreningen och vi är helt beroende av andras välvilja.


13 april 2019

Så kommer äntligen den stora dagen! Lördagen den 13 april kl. 14:00 – 16:00 har Hemlingby Byförening sitt första arrangemang i form av en familjedag på fotbollsplanen på Trätåkern. Vi hade vädergudarna på vår sida och det blev en riktig familjefest! Barnen utforskar både brandbilen, ambulansen och polisbilen. Det finns möjlighet att fika, bygga sin egen fågelholk och att mingla runt. Chokladhjulet går varmt och det är vinst varje gång! Helt plötsligt värper tuppen och barnen får leta efter det nyvärpta godiset i hästhagen. Tack alla som kom och gjorde dagen helt fantastisk! Vilken start!


7 september 2019

Dags för föreningens andra arrangemang. Även detta anordnades på fotbollsplanen på Trätåkern – Hemlingbyloppet. Alla var välkomna och det fanns 3 olika sträckor att välja mellan; 200 m, 1 km och 5 km. Tyvärr var inte vädret på vår sida denna gång, men det gjorde inget för humöret var på topp hos både deltagare och arrangörer. Alla barn fick en varsin bok och en fin medalj. Hemlingbyloppet är tänkt att bli ett årligt inslag på föreningens aktivitetslista.


9 oktober 2019

Kulturmiljöpedagog Richard Schill från Länsmuseet Gävleborg håller i en spännande historieföreläsning om järnframställning och vilka spår som finns efter järnhanteringen i Hemlingby för 1000 – 2000 år sedan. Eventet inleddes med skönsång från Hemlingbys alldeles egna barnkör.


7 december

För att tacka er alla för det gångna året bjöd byföreningen in till adventsmingel. Tipsrunda, glögg, pepparkakor, saffransbullar och en överraskning från tomten.


Tack!

Vi i styrelsen hade inte kunnat göra detta utan hjälp av andra! Vi vill rikta ett extra stort tack till:

  • Per Berggren - för stöd i att göra hemsida, förhandla med banken och för utmärkta konferencierskills

  • Pär Laurin - för makalöst proffsig logga och flyers.

  • Olle Mattson - för all hjälp med allt mellan himmel och jord samt för proffsutförande av barnens byggande av fågelholkar

  • Karl Mattson - för all hjälp med allt mellan himmel och jord och vinster.

  • Ninni Berggren - för härlig uppvärmning på Hemlingbyloppet och bakandet av god kaka

  • Sanna Bergqvist - för hjälp med tidtagning, planering av Hemlingbyloppet och nummerlappsutdelning

Samt ett stort TACK till de som på något sätt har sponsrat oss:

Kite

KM Design

Fristads

AllKontor

Rabén och Sjögren

JobMeal

Skandiamäklarna

Naturkompaniet

Icas Maxi

XL Bygg

FB Tvätt

Bodins bageri

Och så klart även TACK till:

Gävle kommun

Region Gävleborg

Räddningstjänsten

Polisen i Gävle


Och sist men inte minst- TACK! Till alla er som har blivit medlemmar under året och som har deltagit på våra arrangemang!

147 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page